Om osI B & U Dans, Viborg danser vi på 3 hold, opdelt efter alder, hvor ALLE børn og unge kan være med. Vi har et godt kammeratskab og vi hjælper hinanden. Vi danser i vores helt almindelige tøj og gerne sko med glatte såler. Udover den ugentlige træning, har vi nogle fællesarrangementer for alle 3 hold i løbet af året. Vi mødes til juleafslutning, forårsafslutning og sommerfest. Vi deltager også i det årlige børne- og ungdomsstævne i Jylland. Til stævnet danser vi opvisning i dragter, som vi låner gratis.

For hold 1 og 2 laver vi en årlig fælles danseeftermiddag, hvor vi inviterer andre børnehold til at danse sammen med os. Vi tager også nogle gange til arrangementer hos de andre hold.

Hold 1: Børn fra 3 - 6 år. Vi danser lette danse, leger sjove sanglege og vi hygger os meget. Forældre og bedsteforældre må gerne danse med. Dansen er med til, at styrke børnene motorisk og socialt. Vi fejrer børnenes fødselsdag.

Hold 2: Børn fra 7 - 12 år. Vi danser danse fra forskellige lande og får god motion, mens vi har det sjovt. Vi tager til forskellige arrangementer, hvor vi får venner fra det meste af Jylland og vi overnatter måske sammen på en skole. Vi fejrer børnenes fødselsdag.

Hold 3: Fra 7. klasse og opefter. Vi danser sjove, udfordrende og hurtige danse, samtidig med at vi hygger os. Vi øver lidt sværere trin og danse og vi sammensætter opvisningsprogrammer i fællesskab. Udover den ugentlige træning tager vi på weekendture og til stævner, hvor vi får nye venner fra det meste af landet. Vi mødes privat til hygge og vi skriver sammen på facebook. 3 gange har vi været på besøg hos ungdomsdanserne i Göteborg og 2 gange har de svenske ungdomsdansere været hos os i Danmark. I foråret 2021 deltog vi i europærisk ungdomsweekend på Stevns.